Fantasie en werkelijkheid komen samen tijdens het nieuwe horizonverruimende winterlichtfestival OrbitFest

Makers en hackers uit Noord-Nederland worden jaarlijks opgeroepen om rond de winterwende deel te nemen aan OrbitFest in de stad Groningen.
Tijdens de komende derde editie op 16 tot en met 18 december 2016 staat het thema Sentient Statues centraal en zijn het beelden met bewustzijn die van zich laten spreken in Heliopolis, het Groningen van de toekomst: in de Synagoge Groningen in de Folkingestraat en het Groninger Museum kan men lichtinstallaties bewonderen en lichtworkshops doen. Tevens kan men met de smartphone de route Iki’s Quest volgen, met puzzelgames langs beelden op locaties in de binnenstad.

 

Heliopolis

In het Groningen van de toekomst, Heliopolis, leeft Iki. De jonge, ambitieuze avonturier is net als zijn stadgenoten gefascineerd door de oeroude Zon en fonkelnieuwe sterrenschepen. Lees het festivalverhaal >>
Tijdens OrbitFest begeef je je in het Groningen van de toekomst en ontdek je haar mysteries!

 

Van licht bewonderen tot licht maken

Op de winterlichtexpo stellen exposanten tussen 17:00-22:00 hun lumineuze en futuristische lichtinstallaties tentoon op locaties in de stad die je te voet, op de boot of op je fiets kunt bereiken.
Zelf de handen uit de mouwen steken? Bij de lichtworkshops kan het.
 

Stichting ColorC

OrbitFest is een initiatief van de Groningse stichting ColorC die met haar producties kunst en samenleving samenbrengt door middel van een eigen verhaal, thema en een viertal toekomstgerichte kernprincipes.


OrbitFest: Channels to the Stars 2015OrbitFest: Into Orbit 2014