Elk jaar laten we tijdens OrbitFest ons licht schijnen op een nieuw festivalthema die voortkomt uit het festivalverhaal.
De kennismakingseditie in 2014 had als thema “Into Orbit”, waarbij het festival werd gelanceerd en in een hemelbaan om Gaia werd gebracht. In 2015 was het thema “Channels to the Stars” waarbij lichtroutes door de stad Heliopolis, door Iki’s Lab en door de kosmos werden gemaakt. Tijdens de 3e editie in 2016 werd gekoezen voor het thema Sentient Statues (‘Standbeelden met Bewustzijn’): hoe zien standbeelden in Heliopolis eruit?

OrbitFest 2017: Heliopolis, Stad van de Toekomst

Voor de 4e editie van OrbitFest is het thema ‘Heliopolis, Stad van de Toekomst’. Het is een thema waarmee we makers en hackers uit Groningen en omgeving uitdagen om hun fantasieën te gebruiken om te komen tot futuristische architectuur en infrastructuur.
Het thema is gekozen om te anticiperen op de ambitie van de noordelijke gemeenschap om de steden in de regio op een hoger peil te brengen. Op deze manier worden ze aantrekkelijker om in te wonen en werken. We willen inspelen op toekomstige stedelijke uitdagingen om met een diversiteit aan bouwmaterialen en -processen te komen tot stedelijke innovatie. Door het gebruik en toepassing van lichtbronnen, projecties, reflecties en/of schaduwen komt tijdens OrbitFest de visie van de futuristische stad alvast tot leven.

ColorC © 2014-2015