OrbitFest: De Spelende Mens – 2-daagse 5e editie

Op 21 en 22 december vindt het futuristische winterlichtfestival OrbitFest weer plaats in Groningen. Tijdens deze vijfde editie van dit gratis-toegankelijke festival kunnen bezoekers de (nabije) toekomst ervaren door middel van zintuiglijke lichtinstallaties en kunstwerken, workshops en live presentaties van noordelijke makers & hackers.

Het baanbrekende boek ‘De Spelende Mens’ van de Groninger Johan Huizinga uit 1938 is dit jaar voor het festival een aanleiding om spel en speelsheid een prominente plek te geven in de programmering. Tevens reflecteren deelnemers met hun werk op een fantasierijke manier op een toekomst waarin er hoog ingezet zal moeten worden op innovatie, duurzaamheid en empowerment.

Bezoekers worden uitgenodigd om op zaterdag 21 december (15:00-22:00) en zondag 22 december (15:00-21:00) de Synagoge Groningen (Folkingestraat 60) en het Regenboogpad te bezoeken en zich op speelse wijze onder te dompelen in het Groningen van de toekomst.