OrbitFest, het horizonverruimende winterlichtfestival, biedt een programma van lichtworkshops genaamd ‘GloWorX’: het festival biedt met GloWorX een platform voor makers en hackers uit Noord-Nederland die bijzondere lichtworkshops zouden willen gaan geven aan bezoekers tijdens het festival.

Bij lichtworkshops valt bijvoorbeeld te denken aan verlichting of het verwerken van licht in huis- of tuindecoraties, kleding, accessoires, cosmetica et cetera.

Thema’s die goed passen bij het festivalverhaal zijn onder meer (zon)licht, de kosmos (sterren, planeten etc.), ruimtevaart en recycling van machines. Deze werken worden aan het einde van het festival indien mogelijk gepresenteerd als community art lichtinstallaties.
We streven naar het bieden van een divers uitgebreid aanbod van kort- tot langdurige laagdrempelige workshops tegen kostprijs gedurende twee festivaldagen die geschikt zijn voor groepen bezoekers van verschillende leeftijden (4+, 8+, 12+).

Wil je dit of volgend jaar meedoen of heb je vragen, aarzel dan niet om contact op te nemen met de festivalorganisatie ColorC via onderstaand formulier of door contact op te nemen. We denken graag met je mee over je workshopconcept(en) en kunnen desgewenst inspiratiemateriaal opsturen.
Hopelijk tot binnenkort of tot ziens op OrbitFest!


Naam/Namen:

Adres:

Telefoonnummer:

Email:

Website*:

Pasfoto van de workshopgever(s)* (staand formaat, afmeting 148px bij 184px, max. 1 MB)

Logo van de organisatie* (afmeting 800px x 800px, zichtbaar op een zwarte achtergrond, max. 1 MB):

Een korte tekst over de organisatie* (1 of 2 zinnen):

(Werk)titel van de workshop:

Korte beschrijving van de lichtworkshop (en evt. link naar videomateriaal, foto's kunnen onderaan het formulier worden toegevoegd):

Wat is de moeilijkheidsgraad van de workshop/Voor welke leeftijdscategorie is de lichtworkshop geschikt? (4+, 8+ of 12+)

Hoe lang duurt de lichtworkshop?

Wat is het maximale aantal workshopdeelnemers?

Wat gaat de workshop kosten voor de bezoekers (incl. materiaalkosten)?

Moet of kan de deelnemer zelf iets meenemen van huis om te gebruiken in de workshop?

Hoeveel ruimte is er minimaal nodig voor de lichtworkshop?

Wat is er voor de lichtworkshop nodig aan basisfaciliteiten? (vb. aantal stoelen/tafels, hoeveel Watt stroom, etc.)

Hoeveel tijd kost het om de workshop op te bouwen en af te bouwen?

Zijn er vrijwilligers van het festival nodig om te helpen? Zo ja hoeveel en wat zou hun taak zijn?

In hoeverre en in welke mate is het voorgestelde werk zintuiglijk, innovatief, duurzaam en empowering (ColorC Handvest)?

In hoeverre en in welke mate sluit het werk aan op het jaarlijkse festivalthema van OrbitFest?

In hoeverre en in welke mate sluit het werk aan op de wereld en personages van het festivalverhaal van OrbitFest? (te denken valt aan werk dat te maken heeft met (zon)licht, de kosmos (sterren, planeten etc.), ruimtevaart en recycling van machines)

CV('s)* (PDF file, max. 1 MB per bestand):

Foto('s) van het resultaat van de workshop (afmeting 800px x 800px, max. 1 MB per bestand):[recaptcha theme:dark]* = alleen invullen indien van toepassing